personaje pentru o carte: găsiți-mi ele pentru ei

el

El este înalt, foarte înalt. Are spatele lat, picioarele lungi, frumoase, şi multe oase. Nasul mare şi înconvoiat care se înclină spre dreapta aduce puţină dezordine pe faţa cuminte. Trăieşte pentru clipa de acum şi pentru ziua de azi, mâine nu contează. Nu vă grabiţi să-l judecaţi, nu-l interesează viața copiată la xerox, familie, copii, etc, el este un tip urban, rafinat, inteligent şi cinic. Simţul umorului îi face cinismul uşor de suportat. El e un barbat fin, politicos, are maniere, e bine crescut. El se îndrăgosteşte de femeile frumoase şi uneori de cele interesante, care au un je ne sais quoi. Quoi?  Nu e singur niciodată, reuşeşte să-şi populeze universul, fireşte, cu propria sa persoană. Persoana sa este fascinantă. Distanţa la care ne aflăm noi toţi de el, prieteni, iubite, părinţi este egală cu circumferinţa universului lui supra 2pi. El nu ştie şi nici n-ar putea să sufere, poate fi atins doar la suprafaţă. Suprafaţa lui miroase frumos, este brăzdată de fibre de muşchi, vene vizibile şi rotunjimi de oase mari şi mici, detalii de statuie atent sculptate. Noi, cei pe care el ne alege cu mare atenţie, după îndelungi şi chibzuite teste, putem doar gravita, în linişte dacă se poate, da?, în jurul lui.

el

El e bărbat. Profil de monedă romană, spatele lat, pieptul puternic, coapsa vânjoasă, ştie să tacă, pare să înţeleagă. Ascultă cu ochii adânci, vorbeşte cu mâinile, în timp ce trupul său tace, relaxat, masculin. Mâinile lui frumoase dansează o dată cu cuvintele pe care le rosteşte nu înainte de a le mai ţine o clipă sub limbă, le încearcă gustul, dar le dă drumul să plece oricum. El are  pierzania în el, sub piele, îi ţine de cald, îl izolează de prea binele în care şi-a facut cuib. El are o mie de feluri de-a zâmbi. Şi fiecare zâmbet spune mai limpede ce gândeşte decât orice cuvânt pe care l-ar putea rosti. Altminteri e cel mai trist bărbat din univers. Arată lumii o privire pierdută, de om cu gânduri, departe. Ai putea fi fugit din lume aruncându-te în prăpastia neagră din privirea lui. Te alungă, fără să clipească, mutându-şi privirea în altă parte.

el

El are charm. El e un tip misterios: trebuie să se întâlnească cu cineva, să meargă undeva, să discute ceva. El e un cetăţean al lumii, se simte ca acasă oriunde, îi poate fermeca pe toţi doar vorbindu-le, în limbile lor materne. Emană la joie de vivre. De fapt e un boem camuflat în hainele, maşinile şi anturajele care contează. Nu se trădează decât rar, când e îndrăgostit. Şi atunci plonjează, în regia lui kieslowski, în rolul ultimului bărbat romantic de pe pământ. Joacă bine, are şi talent şi rafinament. Umorul îl salvează din orice rahat. Îşi priveşte viaţa ca pe un film, recunoaşte scenele, identifică clişeele, se amuză. Femeile îl păstrează pe-aproape, e tonic şi dezamorsează orice tristeţe

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: